FORGOT YOUR DETAILS?

drs. Gerard Haans, GZ‐psycholoog

Mijn naam is Gerard Haans. In 1983 ben ik afgestudeerd als klinisch psycholoog aan de Universiteit van Nijmegen met uitbreidingen bij rechten [criminologie], persoonlijkheidsleer en cultuur- en godsdienst-psychologie. Ik ben in het bezit van de registraties GZ-psycholoog BIG, Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP, mediator, dyslexiespecialist en Cogmed Coach.

Na activiteiten voor de universiteit heb ik van 1985 tot 2000 bij het Gewestelijk Onderwijs Advies Centrum gewerkt als specialist op het gebied van diagnostiek bij leerlingen met leerproblemen en/of sociaal-emotioneel opvallend gedrag. Daarnaast heb ik schoolteams ondersteund bij het opzetten van zorgbreedte activiteiten en was ik initiator voor diverse activiteiten voor hoogbegaafde leerlingen in de regio. Sinds 2000 heb ik mijn eigen praktijk waarin ik in de eerste jaren ook nog diagnostiek-opdrachten heb uitgevoerd voor de onderwijs-begeleidingsdiensten GOAC/Giralis en Doba. In de periode 2003-2004 heb ik daarnaast voor Justitie, jonge delinquenten met emotionele problemen begeleid in de toenmalige jeugdgevangenis de Corridor in Zeeland [NBr].

Sinds 2004 werk ik intensief samen met ProfOnd B.V. [het huidige Profondt]. Ik ben op dit moment voornamelijk betrokken bij diagnostiek voor individuele jongeren [in het Voortgezet Onderwijs] en bij consultaties voor mentoren van eerstejaars klassen. Daarnaast ben ik initiator/directeur van Praktijk Haans KaJo en het dyslexieloket Sint-Michielsgestel.

 

TOP