FORGOT YOUR DETAILS?

Studiehulp

 

Je bent jong en je wilt wat! Vrienden, social media, sport en school, alles vraagt je aandacht… én alles krijgt je aandacht. En ook al heb je op deze leeftijd heel veel energie, tóch kan het zijn dat je op een gegeven moment voelt dat je het allemaal niet meer kunt bijbenen. We snappen dat je dan sommige dingen gaat schrappen, je kunt nou eenmaal niet alles tegelijkertijd!

Meestal zijn de dingen die je als eerste schrapt de dingen die je het minst graag doet of waar je het minst fijne gevoel bij hebt. Bijvoorbeeld huiswerk maken of leren. En dat is begrijpelijk! Het is nou eenmaal niet gemakkelijk om bezig te zijn met iets waar je niet direct het nut van in ziet en/of waarin je jezelf niet helemaal zeker voelt.

Ja, maar…

Tot je 18e heb je in feite geen keuze en ben je gewoonweg verplicht om een startkwalificatie te halen en dus naar school te gaan. Hoe zeer je daar ook geen zin in hebt, het moet gewoon! En, als je er goed over nadenkt, weet je eigenlijk toch zelf ook best wel dat het hebben van een diploma van een goede opleiding je op de lange termijn de mogelijkheid kan geven om het leven te leiden waar je nu alleen nog maar van kan dromen. Kortom: door er het beste van proberen te maken, maak je het jezelf gemakkelijker in het heden én werk je tegelijkertijd ook aan het realiseren van je dromen voor de toekomst!

Eerlijk gezegd denken wij dat jij deze redenering goed kunt volgen en dat we daarmee eigenlijk ook niets nieuws zeggen.

Ja, maar…

Waarom kan het in de dagelijkse praktijk dan [soms] toch zo moeilijk zijn om jezelf ertoe aan te zetten om datgene te doen wat in theorie zo voor de hand liggend lijkt te zijn? Ofwel: Hoe komt het dat je jezelf steeds weer laat verleiden tot het maken van keuzes waarvan je zelf eigenlijk heel goed weet dat je er op de lange termijn niets mee opschiet? En: Wat kun je doen om jezelf weer meer in balans te krijgen?

 

Laat je toekomst niet door je vingers glippen!

 

Ben jij iemand die graag zou willen werken aan het realiseren van zijn/haar toekomstdromen, maar die op school [en misschien ook thuis] eigenlijk steeds verder in de problemen raakt, en ondertussen niet meer weet wat te doen en/of waar te beginnen?

Misschien vind je bij ons de sleutel die je zoekt om verder te kunnen komen!

 

Onze sleutels

Wij hebben de kennis en expertise in huis om jou te kunnen helpen bij het [opnieuw] op de rit zetten van je studie- en leerproces zodat je jezelf [weer] trots en tevreden kunt voelen. Wat denk je bijvoorbeeld van onze:


STUDIEBEGELEIDING

Speciaal voor leerlingen vanaf 15 jaar bieden we de mogelijkheid om;

  • 1 of 2 avonden in de week in een blok van 2 uur,
  • te komen werken aan de studie,
  • in kleine groepjes van maximaal 6 deelnemers,
  • onder begeleiding van een studiecoach,
  • én met mogelijkheden voor extra uitleg bij het vak wiskunde en Engels.

Kijk voor meer informatie op: www.profondt.nl/studie-en-huiswerkbegeleiding/

Heb jij iets totaal anders nodig dan studiebegeleiding? Bijvoorbeeld omdat er problemen zijn die alle aandacht van je vragen en waardoor je nauwelijks enige motivatie kunt opbrengen voor je studie? Denk dan eens aan onze:


PERSONAL COACHING

Een wekelijks gesprek van maximaal 1 uur met een van ons waarin je meer zicht krijgt op je sterke en kwetsbare kanten, en leert hoe je om kunt gaan met de knelpunten die er zich in jouw leven voordoen. Onze ervaring is dat er hiervoor ongeveer 5 gesprekken nodig zijn. Meer informatie vind je op: www.profondt.nl/introductie-particulieren/jeugd/

Natuurlijk kan het ook dat je helemaal nog niet weet wat je nodig hebt omdat je volledig in het duister tast over wat je wilt en kunt. In dat geval kunnen we je misschien verder helpen door middel van onze:


TESTONDERZOEKEN

Deze onderzoeken kunnen duidelijkheid geven bij vragen op het gebied van bijvoorbeeld: intelligentie, leerstrategieën, persoonlijkheid of studie-en beroepskeuze. Onderzoeken kunnen ook afgenomen worden om meer zicht te krijgen op de aard van bijvoorbeeld: aandachtsproblemen, gedragsmoeilijkheden, leerproblemen en/of spanningen. Meer informatie hierover is te vinden op: www.profondt.nl/introductie-particulieren/jeugd/

TOP