FORGOT YOUR DETAILS?

Trots op jezelf, samen in balans.

Het Profondt logo bevat het symbool van een pauw en het pauwenoog. De pauw staat voor ‘trots’ en het oog verbeeldt de verbintenis tussen binnen- en buitenwereld. In het logo zijn zij samen in balans.

Profondt logo
Op het eerste oog kunnen zaken zich anders voordoen dan ze zijn. Hoe nemen we situaties waar en hoe doen anderen dat? Wat zien we voor onszelf als wezenlijk en hoe gaan we om met de wezenlijkheid van anderen? Zicht op je eigen ‘kijk op de wereld’ vormt de start naar meer bewustwording van identiteit en eigenheid. Een eerste stap op weg naar trots over het kunnen realiseren van eigen gekozen doelen in balans met die van anderen.


Het belang van identiteit en eigenheid

Bewustwording van identiteit en identiteitsontwikkeling zijn de handelsmerken van Profondt. Een vraag om hulp en advies wordt door ons altijd vanuit deze hoek benaderd. Zowel op het niveau van de organisatie (de school of het gezinssysteem), als op het niveau van het individu (de volwassene, puber/adolescent) zoeken we naar het antwoord op de vraag: Wie ben ik?


‘Wie ben ik?’

Deze vraag kan opgesplitst worden in 3 belangrijke deelvragen die altijd beantwoord moeten worden:

  • Wat moet ik?
  • Wat wil ik?
  • Wat kan ik?

Moeten, willen en kunnen vormen samen de drie pijlers van de identiteit. De zoektocht naar de balans tussen deze drie pijlers leidt tot antwoord op de vraag: Wat is voor mij het best passende pad naar de verwezenlijking van mijn doelen. Passend staat voor ‘in balans en evenwichtig’: werken naar haalbare doelen en trots kunnen zijn bij het bereikt hebben er van. Niet-passend staat voor ‘uit balans en onevenwichtig’: aanwezigheid van spanning tussen de drie pijlers vormt een groot risico voor het ontstaan van frustratie en gevoelens van mislukking en ongeluk.

Profondt helpt graag bij het vinden van de juiste balans.  

 

> Ontmoet ons betrokken team

 

TOP