FORGOT YOUR DETAILS?

Ik ben trots op mezelf! 

Je bent jong en je wilt wat! Vrienden, social media, sport en school, alles vraagt je aandacht…. én alles krijgt je aandacht. En ook al heb je op deze leeftijd heel veel energie, tóch kan het zijn dat je op een gegeven moment voelt dat je het allemaal niet meer kunt bijbenen. We snappen dat je dan sommige dingen gaat schrappen; Je kunt nou eenmaal niet alles tegelijkertijd!

 

Meestal zijn de dingen die je als eerste schrapt de dingen die je het minst graag doet of waar je het minst fijne gevoel bij hebt. Bijvoorbeeld huiswerk maken of leren. En dat is begrijpelijk! Het is nou eenmaal niet gemakkelijk om bezig te zijn met iets waar je niet direct het nut niet van in ziet en/of waarin je jezelf niet helemaal zeker voelt. Of het ook slim is, valt te betwijfelen…..

Tot en met je 18e heb je in feite geen keuze en ben je gewoonweg verplicht om naar school te gaan. Hoe zeer je daar ook geen zin in hebt, het moet gewoon! En, als je er over nadenkt, weet je toch eigenlijk ook best wel dat het hebben van een diploma van een goede opleiding je op de lange termijn de mogelijkheid kan geven om het leven te leiden waar je nu alleen nog maar van kan dromen. Kortom: Door er het beste van proberen te maken, maak je het jezelf gemakkelijker in het heden én werk je tegelijkertijd ook aan het realiseren van je dromen voor de toekomst!

Eerlijk gezegd denken wij dat jij deze redenering goed kunt volgen en dat we daarmee eigenlijk ook niets nieuws zeggen. Waarom kan het in de dagelijkse praktijk dan [soms] zo moeilijk zijn om jezelf ertoe aan te zetten om datgene te doen wat in theorie zo voor de hand liggend lijkt te zijn?

Weet jij voor jezelf het antwoord op deze vraag???

Als dat zo is, dan weet je waarschijnlijk ook waar je behoefte aan hebt bij de [dagelijkse] ondersteuning op studie- en leergebied. Als dat niet zo is, dan tast je in het duister en loop je het  grote risico om jezelf tekort te doen door nu al in te leveren op de toekomst die voor je ligt. Voor beide scenario’s geldt dat we jou [en je ouders] graag uitnodigen om samen met ons te kijken naar hoe jij je studie- en leerproces goed op de rit kunt krijgen zodat je jezelf [weer] trots en tevreden kunt voelen over wat je doet.

Let’s go for high five, toch………..?!

 

TOP